Ben je op zoek naar relatietherapie Enkhuizen? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.

Mijn naam is Wilfried Sluys. Ik ben al meer dan 25 jaar werkzaam als therapeut. Eerst bij o.a de organisatie ‘de Omring’ en sinds zeventien jaar in mijn eigen praktijk in Purmerend. Hier geef ik relatietherapie en individuele therapie, op korte afstand van Enkhuizen.

Ik ben opgeleid tot maatschappelijk werker en Gestalttherapeut, met als specialisatie relatietherapie.

Waarom relatietherapie Enkhuizen?

Op de vraag waarom relatietherapie Enkhuizen goed zou zijn, kan ik een kort antwoord geven. Omdat mensen bewezen gelukkiger zijn in een relatie dan er buiten. Ook wanneer de rek al helemaal uit de relatie lijkt te zijn, kan relatietherapie nieuwe zienswijzen en oplossingen bieden.

Want geen enkele relatie is alleen maar goed. Ook een goede relatie kent zijn momenten van crisis. Zie het als een ontwikkeling, met verschillende ontwikkelingsfasen. Die ontwikkelingsfasen kunnen gepaard gaan met pijn, angst en onzekerheid, boosheid of verdriet.

Relatietherapie laat zien waar in jullie relatie de knelpunten zitten. Hoe je op een andere manier met elkaar kunt communiceren. Daar waar je zelf in kringetjes blijft ronddraaien, wijst relatietherapie een nieuwe richting. Mocht tijdens de gesprekken blijken dat de relatie inderdaad op zijn eind is, kan scheiden altijd nog.

Door het invullen van de relatietest op mijn blog, krijg je een beeld van de stand van jouw relatie op dit moment. Ook zie je of relatietherapie voor jullie behulpzaam kan zijn.

Relatietherapie bij scheiden

Ook als het besluit om te scheiden al is genomen, is relatietherapie zeer nuttig. Niet om de relatie alsnog te redden, maar om onder deskundige begeleiding te onderzoeken waar het mis is gegaan. Binnen de veilige setting van relatietherapie ga je met elkaar in gesprek en verwerk je met elkaar emoties. Op die manier zorg je er samen voor dat je de relatie goed afrondt.

Dit samen goed afronden is zeer belangrijk wanneer er kinderen in het spel zijn. Je blijft immers samen ouder. Maar ook wanneer dat niet het geval is, is relatietherapie zinvol. Je leert er veel van. Bovendien zorgt het ervoor dat ieder een gezonde nieuwe start kunt maken.

Gezinstherapie Enkhuizen

Ook je relatie als ouders verdient aandacht. Voor ouders die problemen ervaren in de opvoeding van hun kind(eren), kan gezinstherapie aangeboden worden.

Gezinstherapie is er tevens voor ouders en hun reeds volwassen kinderen. Wellicht bestaat er de wens de relatie en het contact te verbeteren. Of gebeurtenissen uit het verleden te verwerken.

Tot slot is er gezinstherapie voor samengestelde gezinnen. Een samengesteld gezin komt vaak voor allerlei uitdagingen te staan, waar gezinstherapie in kan ondersteunen.

Als een partner niet meewilt

Het kan zo zijn dat een van de partners (nog) niet overtuigd is van het nut van relatietherapie. Wellicht zorgt een kennismakingsgesprek dan voor duidelijkheid. Maak met elkaar de afspraak dat je na het kennismakingsgesprek eerlijk aangeeft of er een klik was. Kijk samen hoe het gesprek bevallen is. Want dat is belangrijk: therapie werkt alleen als er een klik is met de therapeut(en).

Bovendien ga ik er als relatietherapeut van uit dat relatieproblemen altijd het gevolg zijn van de geschiedenis en de interactie tussen beide partners. Wat er ook aan de hand is: de therapeut kiest geen partij en veroordeelt niet.

De mogelijkheid bestaat ook om (eerst) alleen een gesprek te voeren. Daarna kan je altijd nog overstappen naar relatietherapie, mocht je partner zich bedacht hebben. Als dat het geval is, dan zal er voor aanvang ook een individueel gesprek met je partner zijn. Om op die manier de gelijkwaardigheid te behouden.

Verdere info relatietherapie Enkhuizen

Voor relatietherapie Enkhuizen, gezinstherapie Enkhuizen en individuele therapie heb ik mijn praktijk in Purmerend tot beschikking. Je kunt op die manier in de anonimiteit van een andere woonplaats, maar toch dichtbij naar relatietherapie komen. Desgewenst is de voertaal Engels.

Daarnaast ben ik ook werkzaam in Amsterdam, op de Lijnbaansgracht 67.  

Nog meer lezen en luisteren?

Volg mijn blog voor meer informatie over relaties en veelvoorkomende relatieproblemen. Tevens kan je mij beluisteren op de pagina in de pers. Ook geef ik enkele leestips voor degene die zich verder willen verdiepen in relaties en/of de opvoeding van kinderen.

Ben je benieuwd naar de kosten van relatietherapie? Kijk dan op de tarievenpagina.

Voor vragen of aanmelding kun je telefonisch of per email contact met me opnemen.