In de aflevering van vanavond van Boer Zoekt Vrouw zag ik een prachtig voorbeeld van hoe verbinding níet tot stand komt.

Er worden lijstjes gemaakt om klusjes te doen op de boederij van Aletta. Ook al gaat het om verbinding: Aletta maakt een lijst voor zichzelf met klussen. De deelnemende mannen maken een andere lijst.

Uiteindelijk stelt Patrick voor aan Aletta om iets samen met haar te doen. Iets waar hij haar mee kan helpen. Aletta vertelt dat ze wel wat hulp kan gebruiken bij het maken van yoghurt. Wanneer ze aan de slag gaat met het maken van de yoghurt doet ze dit zelf.

Patrick kijkt toe en komt niet in actie. Hij vertelt hier in zijn eigen woorden wat over tegen de camera: als het gaat om samenwerken moet er wel verbinding gemaakt worden. Hij wacht op een handreiking /actie van Aletta, maar die komt er niet.

Hij zit stil en wacht af. Het is mooi om te zien hoe hij daarin bij zichzelf blijft. Aletta gaat rustig door met haar activiteiten en reikt niet uit.

Voor mij wordt in dit voorbeeld duidelijk dat het in verbinden gaat om uitreiken, je gewoonte/ comfortzone achterlaten en je open stellen.