Wil je graag meer weten, leren en lezen over relaties en ouderschap? Op deze pagina boekentips relaties en ouderschap heb ik een compacte boekenlijst samengesteld over relaties en opvoeding. Bij sommige boektitels bestaat de optie door te klikken naar Bol.com voor verdere informatie.

Kijk je liever films over relaties? Bezoek dan deze pagina.

Boekentips relaties

  • Het romantisch misverstand, Jan Drost. Eenvoudig leesbaar filosofisch boek over misverstanden m.b.t. relaties. Zoals bijvoorbeeld het welbekende einde van een sprookje ”… en ze leefden nog lang en gelukkig” na een crisissituatie. Wat Jan Drost en mij betreft begint het dan pas!
  • De zeven pijlers van een goede relatie, John Gottman. Gottman is een Amerikaans psycholoog, die veel onderzoek heeft gedaan in zijn lovelab over relaties. Dit is een praktisch en realistisch boek, met goede tips om je relatie te onderhouden of te verbeteren.
  • De schoonheid van het verschil, Martine Delfos. Een boeiend, goed leesbaar boek over verschillen tussen mannen en vrouwen. Gebaseerd op haar wetenschappelijk onderzoek. Ze schuwt stevige uitspraken niet: mannen neigen meer of minder naar autisme, vrouwen naar borderline.
  • Hou me vast, Sue Johnsson. Weinigen weten dat de Emotional Focussed Therapy  zo gedoopt is door Sue Johnsson en Lesley Greenberg. De reden hiervan is dat onder de term Gestalttherapie, waar deze aanpak voor het grootste deel op gebaseerd is, geen onderzoeksgeld verkregen werd. In 7 sessies leren stellen waarom en hoe ze elkaar kwetsten en hoe ze elkaar meer veiligheid  kunnen geven.

Boekentips ouderschap

  • Weekendvaders, wie kent vaders? Martine Delfos. Helder boekje over de gevolgen van een scheiding voor een kind en over vaderschap na een scheiding.
  • Luisteren naar kinderen, Thomas Gordon. Een gouwe ouwe, maar bij veel ouders niet bekend. Een prima boek over omgaan met je kinderen. Als jij heel goed naar hen luistert, luisteren ze ook beter naar jou.

Meer lezen?

Op mijn pagina visie op relaties en relatieproblemen ga ik ook in op veelvoorkomende relatieproblemen en de werking van relaties. Ook kan je mijn blog over relaties en relatieproblemen volgen.