Ben je je aan het oriënteren op relatietherapie Purmerend? Of op zoek naar een relatietherapeut? Dan ben je bij mij wellicht aan het juiste adres.

Mijn naam is Wilfried Sluys. Ik ben Gestalttherapeut, relatietherapeut en maatschappelijk werker, aangesloten bij diverse beroepsorganisaties (zie mijn cv). 

Ik heb inmiddels meer dan 25 jaar ervaring in het geven van relatietherapie en individuele therapie. Sinds 17 jaar heb ik mijn eigen praktijk in Purmerend. Hier geef ik individuele therapie, relatietherapie en gezinstherapie.

Relatietherapie Purmerend

Het aantal scheidingen in Nederland is hoog, het aantal mensen met relatieproblemen nog veel hoger. Dat is niet vreemd, als je stilstaat bij de druk waaronder veel mensen tegenwoordig leven. In al die drukte is een prettig thuisfront heel belangrijk.

Een goede relatie krijg je echter niet zomaar cadeau. Na de eerste verliefdheid blijkt het nog niet zo eenvoudig om een relatie boeiend én veilig te houden. Relatietherapie kan daarbij helpen.

Waarom relatietherapie?

Alle relaties, ook goede relaties, kennen momenten van crisis. Een relatie gaat namelijk door verschillende ontwikkelingsfasen. Deze ontwikkelingsfasen kunnen gepaard gaan met pijn, angst, onzekerheid of ruzie.

Relatietherapie helpt in het onderzoeken waar in jullie relatie de stagnatie zit. En of daar nog wat aan te doen is. Waar jullie zelf wellicht in steeds dezelfde patronen terugvallen, kan relatietherapie een nieuwe richting wijzen.

Je eigen verhaal vertellen aan professionele buitenstaanders lucht op. Er wordt geoefend met nieuwe manieren van communicatie. Nieuwe manieren van contact maken of van intimiteit. Je leert beter met elkaar communiceren. Het stoppen van ruzies – zeker in nabijheid van kinderen – is daarbij een belangrijk aandachtspunt.

Door het invullen van de relatietest, krijg je een beeld van de stand van jouw relatie op dit moment en of relatietherapie voor jullie behulpzaam kan zijn.

Relatietherapie bij scheiden

Ook als de keus om te scheiden al is gemaakt, is relatietherapie zeer nuttig. Niet om de relatie alsnog te redden, maar om onder deskundige begeleiding te onderzoeken waar het mis is gegaan. En op die manier goed uit elkaar te gaan.

Dit is natuurlijk uitermate belangrijk wanneer er kinderen in het spel zijn. Je blijft immers samen ouder. Goed met elkaar kunnen communiceren is dan essentieel.

Maar ook wanneer er geen kinderen in het spel zijn, wordt relatietherapie bij of na scheiding als prettig ervaren. Vaak is er nog zoveel onuitgesproken, nog zoveel onbegrip en boosheid, dat het niet lukt om samen goede afspraken rond de scheiding te maken. Dan is het verstandig om binnen de veilige setting van relatietherapie met elkaar in gesprek te gaan.

Wil jouw partner niet mee?

Het kan zo zijn dat een van beide partners al wel toe is aan relatietherapie en de ander (nog) niet. Wellicht helpt het dan om een kennismakingsgesprek te plannen om te kijken of het klikt. Want dat is altijd belangrijk: relatietherapie werkt pas wanneer het klikt met de therapeut(en).

Wellicht is het ook goed om te weten dat relatieproblemen altijd voortkomen uit de geschiedenis en de interactie tussen beide partners. Een relatietherapeut veroordeelt daarbij niet en kiest daarbij geen kant.

Tot slot zou je ervoor kunnen kiezen om eerst alleen een gesprek te plannen. Daarna kan altijd nog overgestapt worden op relatietherapie, als je partner dan wel meewil. Wanneer dat het geval is dan volgt er eerst ook een individueel gesprek met de partner, om de gelijkwaardigheid te behouden.

Duur van de relatietherapie

Problemen oplossen kost tijd. Zeker als ze al lang bestaan. Spanningen kunnen hierbij hoog oplopen en de neiging de relatie te beëindigen, kan groot zijn. Het is belangrijk dit proces wat tijd te gunnen.

Meestal zijn vijf afspraken echter al genoeg om de relatie weer op de rit te krijgen (intake niet meegerekend). Wanneer er behoefte aan is, kan er na enkele weken een terugkom afspraak geboekt worden. Hierbij kijken we hoe de relatie ervoor staat, en of het nodig is nog wat dingen bij te schaven.

Als duidelijk wordt dat de relatie geen enkel perspectief meer biedt, besteden we de laatste consulten aan verwerking en afronding. Ik geef hierbij o.a. aandacht aan het verhaal dat jullie aan kinderen, familie en vrienden gaan vertellen over het feit dat jullie uit elkaar gaan. Indien nodig wordt de therapie met (één van) beiden individueel voortgezet.

Verdere info relatietherapie Purmerend

Voor relatietherapie, gezinstherapie en individuele therapie heb ik mijn praktijk in Purmerend tot beschikking. Gratis parkeren is hierbij een mogelijkheid. Desgewenst is de voertaal Engels.

Nog meer lezen en luisteren?

Volg mijn blog voor meer informatie over relaties en veelvoorkomende relatieproblemen. Tevens kan je mij beluisteren op de pagina in de pers. Ook geef ik enkele leestips voor degene die zich verder willen verdiepen in relaties en/of de opvoeding van kinderen.

Ben je benieuwd naar de kosten van relatietherapie? Kijk dan op de tarievenpagina.

Voor vragen of aanmelding kun je telefonisch of per email contact met me opnemen.