Ben je op zoek naar relatietherapie Amsterdam  (Lijnbaansgracht 67)? Dan ben je bij mij wellicht aan het goede adres.

Mijn naam is Wilfried Sluys. Ik ben al meer dan 15 jaar werkzaam als relatietherapeut en heb sinds veertien jaar mijn eigen praktijk. Hier geef ik relatietherapie, individuele en gezinstherapie.

Ik ben opgeleid tot maatschappelijk werker en Gestalttherapeut, met als specialisatie relatietherapie. Ik ben aangesloten bij diverse beroepsorganisaties (zie mijn cv).

Waarom relatietherapie Amsterdam

Verliefd zijn is een wonder, zeker als het wederzijds is. Het geeft je een stralende kijk op de wereld en energie voor duizend. Probleemloos neem je hordes, die voorheen onoverkomelijk leken. Je staat met nieuwe inspiratie in het leven.

Maar wat als de verliefdheid overgaat en je weer met beide benen op de grond staat? Hoe ga je dan om met de hobbels op het liefdespad?

Dan kan relatietherapie Amsterdam helpen bij het zoeken naar de oorzaak van jullie relatieproblemen. En hoe je verder wilt.

Want geen enkele relatie is alleen maar goed. Elke relatie kent zijn lastige fasen. Zo lijkt de balans in jullie relatie nu wellicht lastig te vinden. Jullie verharden, maken ruzie of nemen juist afstand. Betekent dit dan het eind van de relatie? Of is het een lastige fase, waar je middels relatietherapie ook weer uitkomt?

Relatietherapie bij scheiden

Ook als de keus om te scheiden al is gemaakt, is relatietherapie zeer nuttig. Niet om de relatie alsnog te redden, maar om onder deskundige begeleiding te onderzoeken waar het mis is gegaan. En op die manier goed uit elkaar te gaan.

Dit is natuurlijk uitermate belangrijk wanneer er kinderen in het spel zijn. Je blijft immers samen ouder. Goed met elkaar kunnen communiceren is dan essentieel.

Maar ook wanneer er geen kinderen in het spel zijn, wordt relatietherapie bij of na scheiding als prettig ervaren. Vaak is er nog zoveel onuitgesproken, nog zoveel onbegrip en boosheid, dat het niet lukt om samen goede afspraken rond de scheiding te maken. Dan is het verstandig om binnen de veilige setting van relatietherapie met elkaar in gesprek te gaan.

Duur van de relatietherapie Amsterdam

Weet jij – of je partner – niet of je wel door wilt gaan met de relatie? Dat is op zich geen belemmering voor de therapie. De enige voorwaarde is dat jullie allebei willen uitzoeken wat er precies aan de hand is. Hoe het zo ver heeft kunnen komen. En hoe je samen of apart verder kunt.

Zo’n proces heeft tijd nodig. Spanningen kunnen hoog oplopen en de neiging om de relatie direct te stoppen is wellicht aanwezig. Om dit proces de juiste tijd en een kans te geven, maak ik meestal 5 afspraken (intake niet meegerekend). Vaak wordt in het 3e of 4e consult al duidelijk of jullie voldoende basis hebben om als stel door te gaan.

Soms biedt de relatie echter geen enkel perspectief meer. Dan besteden we de laatste consulten aan verwerking en afronding. Indien nodig wordt de therapie met (één van) beiden individueel voortgezet.

Verdere info relatietherapie Amsterdam

Ik geef relatietherapie en individuele therapie op  locatie in Amsterdam: in Lijnbaansgracht 67 . Desgewenst is de voertaal Engels.

Een of twee therapeuten

In mijn praktijk in Amsterdam geef ik de relatietherapie alleen. De kosten blijven hierdoor beperkt.

foto Marike 2015Twee dagen in de week werk ik echter samen met mijn collega Gestalttherapeut Marike de Valk. Op die dagen geven we in haar Praktijk in Beuningen, duorelatietherapie.

Dat houdt in dat we beide bij de sessies aanwezig zijn en het traject samen vormgeven. Over de specifieke werkwijze van relatietherapie en de eventuele meerwaarde van twee therapeuten, verwijs ik je graag naar de betreffende pagina.

Wetenschappelijk onderzoek naar relatietherapie

In samenwerking met dr. Tila Pronk, psychologisch onderzoekster en universitair docent, hebben mijn collega Marike en ik wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten en beoordeling van onze relatietherapie. De eerste resultaten daarvan zijn hier te lezen.

Meer lezen en luisteren?

Volg mijn blog voor meer informatie over relaties en veelvoorkomende relatieproblemen. Tevens kan je mij beluisteren op de pagina in de pers. Ook geef ik enkele leestips voor degene die zich verder willen verdiepen in relaties en/of de opvoeding van kinderen.

Ben je benieuwd naar de kosten van relatietherapie? Kijk dan op de tarievenpagina. Voor de vergoeding van Gestalttherapie door de verschillende zorgverzekeraars, verwijs is je naar de betreffende pagina van mijn collega Marike de Valk.

Voor vragen of aanmelding kun je telefonisch of per email contact met me opnemen.