Ben je op zoek naar relatietherapie Zaandam? Of heb je vragen omtrent relatietherapie? Hier informeer ik je over het hoe, wat en het waarom van relatietherapie Zaandam.

Mijn naam is Wilfried Sluys. Ik ben maatschappelijk werker en Gestalttherapeut, met als specialisatie relatietherapie.

Mijn praktijk bestaat inmiddels 17 jaar. Daarvoor gaf ik relatietherapie o.a. bij de afdeling maatschappelijk werk van “de Omring”. Al met al heb ik inmiddels meer dan 25 jaar ervaring in het geven van relatietherapie.

Waarom relatietherapie Zaandam?

Lopen jullie vaak tegen dezelfde relatieproblemen aan, zonder er echt uit te komen? Hebben jullie het gevoel elkaar kwijt te raken, of al kwijt te zijn? Weet je niet of je nog voldoende om elkaar geeft? Dan is de stap naar relatietherapie een goed idee.

Want hoe langer je hiermee wacht, hoe meer leed wordt veroorzaakt. Voor jezelf, je partner en eventuele kinderen. In relatietherapie onderzoek je waar in jullie relatie de stagnatie zit. Ook kijk je of daar nog wat aan te doen is.

Door het invullen van de relatietest krijg je een beeld van de stand van jouw relatie op dit moment. Hieruit blijkt of relatietherapie voor jullie behulpzaam kan zijn.

Relatietherapie bij scheiden

Ook als jullie hebben besloten te willen scheiden, is relatietherapie hulpvol. Je komt er achter waar het fout is gelopen. Bovendien krijg je de kans emoties met elkaar te verwerken en de relatie samen goed af te ronden. Het samen goed afronden is erg belangrijk wanneer er kinderen in het spel zijn. Maar ook wanneer dat niet het geval is, is relatietherapie bij scheiden erg zinvol. Je leert er veel van.

Als een partner niet meewilt

Het komt geregeld voor dat een van de partners niet in relatietherapie wilt. Wat daarbij kan helpen, is het plannen van een kennismakingsgesprek. Kijk op basis van die ene afspraak of er een klik was en of jullie er mee door willen gaan. Therapie werkt namelijk alleen als er een klik is met de therapeut(en).

Wat op voorhand goed is om te weten, is dat relatieproblemen altijd het gevolg zijn van de interactie tussen twee partners. Hierbij kiest een therapeut geen partij en veroordeelt niet.

Tot slot bestaat de mogelijkheid om (eerst) alleen een gesprek te voeren. Mocht jouw partner daarna wel meewillen, dan kan je overstappen naar relatietherapie. In dat geval zal er voor aanvang ook een individueel gesprek met je partner zijn, om zo de gelijkwaardigheid te behouden.

Gezinstherapie Zaandam

Naast relatietherapie, bestaat tevens de mogelijkheid tot gezinstherapie. Gezinstherapie is er voor ouders met problemen omtrent de opvoeding van hun kinderen. Maar het kan hierbij ook gaan om de relatie tussen volwassen kinderen en hun ouders, waarbij de wens bestaat het contact te verbeteren.

Bovendien kan gezinstherapie erg hulpvol zijn voor samengestelde gezinnen. Zij komen vaak voor allerlei uitdagingen te staan. Gezinstherapie kan hierbij hulp bieden.

Verdere info relatietherapie Zaandam

Voor relatietherapie Zaandam, gezinstherapie Zaandam en individuele therapie heb ik verschillende locaties tot mijn beschikking. Op die manier kunt u in de anonimiteit van een andere woonplaats maar toch dichtbij, naar relatietherapie komen. Desgewenst is de voertaal Engels.

Mijn vaste praktijkruimte bevindt zich in Purmerend, op de Waterlandlaan 81. Voor routebeschrijving klik hier.

Daarnaast ben ik werkzaam in Amsterdam Lijnbaansgracht 67.

Ik ben hiermee goed bereikbaar voor bewoners van de omliggende dorpen en gemeenten van Zaandam. 

Nog meer lezen en luisteren?

Volg mijn blog voor meer informatie over relaties en veelvoorkomende relatieproblemen. Tevens kan je mij beluisteren op de pagina in de pers. Ook geef ik enkele leestips voor degene die zich verder willen verdiepen in relaties en/of de opvoeding van kinderen.

Ben je benieuwd naar de kosten van relatietherapie? Kijk dan op de tarievenpagina.

Voor vragen of aanmelding kun je telefonisch of per email contact met me opnemen.