Ben je je aan het oriënteren op het gebied van relatietherapie Volendam? Of ben je op zoek naar een geschikte relatietherapeut in de buurt van Volendam? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Mijn naam is Wilfried Sluys. Ik ben maatschappelijk werker en Gestalttherapeut, met als specialisatie relatietherapie.

Mijn praktijk in Purmerend bestaat inmiddels 17 jaar. Daarvoor gaf ik relatietherapie o.a. bij de afdeling maatschappelijk werk bij “de Omring”. Al met al heb ik inmiddels meer dan 25 jaar ervaring in het geven van relatietherapie.

Waarom relatietherapie Volendam?

Er zijn tal van redenen waarom mensen zich aanmelden voor relatietherapie. Geen enkele relatie is namelijk alleen maar goed. Elke relatie kent zijn lastige fasen. Zo lijkt de balans in jullie relatie nu wellicht lastig te vinden. Jullie verharden, maken ruzie of nemen juist afstand. Betekent dit dan het eind van de relatie? Of is het een lastige fase, waar je middels relatietherapie ook weer uitkomt?

Misschien heeft een van jullie gevoelens gekregen voor een ander. Of is er een verhouding in het spel. Het kan zo zijn dat er te weinig aandacht en tijd is voor elkaar. Maar ook problemen op het gebied van seksualiteit kunnen er voor zorgen dat je behoefte hebt aan relatietherapie.

Door het invullen van de relatietest, krijg je een beeld van de stand van jouw relatie op dit moment en of relatietherapie voor jullie behulpzaam kan zijn.

Gezinstherapie Volendam

Problemen met de kinderen zijn vaak een gevolg van relatieproblemen, maar kunnen ook de specifieke vraag waarmee mensen zich bij ons aanmelden. Op de pagina gezinstherapie is daarover meer informatie te vinden.

Relatietherapie Volendam bij scheiden

Is het besluit al gevallen dat je van elkaar wilt scheiden? Ook dan kan relatietherapie nog veel bieden. De relatie samen goed afronden is daarbij het hoofddoel.

Op die manier leer je waar het fout is gelopen en verwerk je emoties met elkaar. Dit is uitermate belangrijk wanneer er kinderen in het spel zijn. Maar ook zonder kinderen kan het erg hulpvol zijn. Goed afronden, om daarna een nieuwe start te kunnen maken.

Als een partner niet meewilt

Het kan zo zijn dat een van de partners al overtuigd is van het nut van relatietherapie, en de ander (nog) niet wilt. Dan zorgt een kennismakingsgesprek vaak voor duidelijkheid. Maak met elkaar de afspraak dat je na het kennismakingsgesprek eerlijk aangeeft of er een klik was. En of de relatietherapie wellicht toch niet bevalt.

Want dat is altijd belangrijk: therapie werkt niet als het niet klikt met de therapeut(en). Als relatietherapeut ga ik er van uit dat relatieproblemen het gevolg zijn van de geschiedenis en de interactie tussen beide partners. Wat er ook aan de hand is: de therapeut kiest geen partij en veroordeelt niet.

Tot slot bestaat de mogelijkheid bestaat om (eerst) alleen een gesprek te voeren. Daarna kan je altijd nog overstappen naar relatietherapie, mocht je partner zich bedacht hebben. Als dat het geval is dan zal er voor aanvang ook een individueel gesprek met je partner zijn, om de gelijkwaardigheid te behouden. 

Verdere informatie relatietherapie Volendam

Voor relatietherapie Volendam, gezinstherapie Volendam en individuele therapie heb ik mijn praktijk in Purmerend tot beschikking. Je kunt op die manier in de anonimiteit van een andere woonplaats, maar toch dichtbij naar relatietherapie komen. Desgewenst is de voertaal Engels.

Nog meer lezen en luisteren?

Volg mijn blog voor meer informatie over relaties en veelvoorkomende relatieproblemen. Tevens kan je mij beluisteren op de pagina in de pers. Ook geef ik enkele leestips voor degene die zich verder willen verdiepen in relaties en/of de opvoeding van kinderen.

Ben je benieuwd naar de kosten van relatietherapie? Kijk dan op de tarievenpagina.

Voor vragen of aanmelding kun je telefonisch of per email contact met me opnemen.