Ben je je aan het oriënteren op het gebied van relatietherapie Monnickendam? Of ben je op zoek naar een geschikte relatietherapeut in de buurt van Monnickendam? Dan ben je bij mij wellicht aan het juiste adres.

Mijn naam is Wilfried Sluys. Ik ben maatschappelijk werker en Gestalttherapeut, met als specialisatie relatietherapie.

Ik heb inmiddels meer dan vijfentwintig jaar ervaring in het geven van therapie. Zo werkte ik eerst op de afdeling maatschappelijk werk van de instelling “de Omring”, maar heb ik inmiddels sinds zeventien jaar mijn eigen praktijk in Purmerend.

Waarom relatietherapie Monnickendam?

De redenen waarom mensen behoefte hebben aan relatietherapie zijn heel divers. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat een van de partners gevoelens heeft gekregen voor een ander. Of dat er te weinig tijd en aandacht voor elkaar is en de relatie in een sleur terecht is gekomen.

Soms is het zo zijn dat een stel te vaak ruzie heeft. Of dat ruzies te heftig worden, misschien zelfs in het bijzijn van de kinderen. Bovendien kunnen problemen op het gebied van seksualiteit ervoor zorgen dat een stel in therapie komt.

Op de pagina visie op relaties ga ik dieper in op deze veelvoorkomende relatieproblemen. Bovendien wordt duidelijk wat relatietherapie daarbij kan betekenen.

Door het invullen van de relatietest, krijg je een beeld van de stand van jouw relatie op dit moment. En of relatietherapie voor jullie nuttig is.

Relatietherapie Monnickendam bij scheiden

Ook wanneer de beslissing al is genomen te gaan scheiden, kan relatietherapie nuttig zijn. Het helpt de scheiding op een goede manier voor te bereiden. Vaak is er nog zoveel onuitgesproken, zoveel onbegrip en boosheid, dat het niet lukt om samen goede afspraken rond de scheiding te maken.

Dan is het verstandig om binnen de veilige setting van relatietherapie met elkaar te praten. Dit is natuurlijk uitermate belangrijk wanneer er kinderen in het spel zijn: je blijft immers samen ouder. Maar het kan ook voor kinderloze stellen ondersteuning bieden. Je ontdekt waar het fout is gelopen. Je kunt emoties verwerken en op die manier een relatie goed afronden.

Gezinstherapie Monnickendam

Behalve relatietherapie voor partners, bestaat ook de mogelijkheid tot gezinstherapie. Bijvoorbeeld voor ouders met problemen omtrent de opvoeding van hun kinderen. Tevens kan het gaan om de relatie tussen volwassen kinderen en hun ouders, waarbij de wens bestaat het contact te verbeteren.

Tot slot komen samengestelde gezinnen vaak voor verschillende uitdagingen te staan. Daarom kan ook voor deze gezinnen kan gezinstherapie nuttig zijn.

Verdere informatie relatietherapie Monnickendam

Ik geef relatietherapie, gezinstherapie en individuele therapie in mijn praktijk in Purmerend, niet ver van Monnickendam. Op die manier kan je in de anonimiteit van een andere woonplaats, maar toch dichtbij naar relatietherapie komen. Op de contactpagina vind je een routebeschrijving incl. gratis parkeeropties. Desgewenst is de voertaal Engels.

Daarnaast ben ik ook werkzaam in Therapie Praktijk Andijk, Keizerskroon 1 te Andijk. 

Een of twee therapeuten

In mijn praktijk in Purmerend en Andijk geef ik relatietherapie alleen. De kosten blijven hierdoor beperkt.

foto Marike 2015Twee dagen in de week werk ik echter samen met mijn collega Gestalttherapeut Marike de Valk. Op die dagen geven we in haar praktijk in Beuningen, duorelatietherapie. Dat houdt in dat we beide bij de sessies aanwezig zijn en het traject samen vormgeven.

Over de specifieke werkwijze van relatietherapie en de eventuele meerwaarde van twee therapeuten verwijs ik je graag naar de betreffende pagina.

Nog meer lezen en luisteren?

Volg mijn blog voor meer informatie over relaties en veelvoorkomende relatieproblemen. Tevens kan je mij beluisteren op de pagina in de pers. Ook geef ik enkele leestips voor degene die zich verder willen verdiepen in relaties en/of de opvoeding van kinderen.

Ben je benieuwd naar de kosten van relatietherapie? Kijk dan op de tarievenpagina.

Voor vragen of aanmelding kun je telefonisch of per email contact met me opnemen.