Ben je je aan het oriënteren op het gebied van relatietherapie Hoorn? Of op zoek naar een geschikte relatietherapeut in de buurt van Hoorn? Dan ben je bij mij aan het juiste adres.
Ik ben opgeleid tot maatschappelijk werker en Gestalttherapeut, met als specialisatie relatietherapie.

Mijn naam is Wilfried Sluys. Ik ben al meer dan 25 jaar werkzaam als therapeut. Eerst bij o.a de organisatie ‘de Omring’ en sinds zeventien jaar in mijn eigen praktijk in Purmerend. Hier geef ik relatietherapie en individuele therapie, op korte afstand van Hoorn.

Waarom relatietherapie Hoorn?

Op de vraag waarom relatietherapie Hoorn goed zou zijn, kan ik een kort antwoord geven. Omdat mensen bewezen gelukkiger zijn in een relatie dan er buiten. Ook wanneer de rek al helemaal uit de relatie lijkt te zijn, kan relatietherapie nieuwe zienswijzen en oplossingen bieden.

Want geen enkele relatie is alleen maar goed. Ook een goede relatie kent zijn momenten van crisis. Zie het als een ontwikkeling, met verschillende ontwikkelingsfasen. Die ontwikkelingsfasen kunnen gepaard gaan met pijn, angst en onzekerheid, boosheid of verdriet.

Relatietherapie helpt dan bij het inzien waar in jullie relatie de knelpunten zitten. Hoe je op een andere manier met elkaar kunt communiceren. Daar waar je zelf wellicht in kringetjes blijft ronddraaien, kan relatietherapie een nieuwe richting wijzen. Mocht tijdens de gesprekken blijken dat de relatie inderdaad op zijn eind is, kan scheiden altijd nog.

Door het invullen van de relatietest op mijn blog, krijg je een beeld van de stand van jouw relatie op dit moment. Ook zie je of relatietherapie voor jullie behulpzaam kan zijn.

Relatietherapie bij scheiden

Ook als het besluit gevallen is te willen scheiden, is het goed om in relatietherapie te komen. Niet om de relatie alsnog te redden, maar om onder deskundige begeleiding te onderzoeken waar het mis is gegaan. Binnen de veilige setting van relatietherapie ga je met elkaar in gesprek en verwerk je met elkaar emoties. Op die manier zorg je er samen voor dat je de relatie goed afrondt.

Gezinstherapie Hoorn

Ook je relatie als ouders verdient aandacht. Voor ouders die problemen ervaren in de opvoeding van hun kind(eren), kan gezinstherapie aangeboden worden.

Gezinstherapie is er tevens voor ouders en hun reeds volwassen kinderen. Wellicht bestaat er de wens de relatie en het contact te verbeteren. Of gebeurtenissen uit het verleden te verwerken. Kijk voor meer informatie op de pagina over gezinstherapie.

Bovendien komt het vaak voor dat de ouderrelatie onder druk komt te staan na een scheiding. Steeds meer ouders zoeken daarbij de hulp van relatietherapie Hoorn.

Gezinstherapie: ook voor samengestelde gezinnen

Het vormen van een samengesteld gezin is niet altijd eenvoudig. Vaak kom je daarbij voor allerlei uitdagingen te staan. Ook hier kan gezinstherapie uitkomst bieden. Overigens hoeft dit niet automatisch te betekenen dat de kinderen meekomen. Ik begin altijd eerst met de partners van het samengestelde gezin. Vervolgens bekijken we samen wie en hoe ik ga begeleiden.

Relatietherapie wetenschappelijk onderbouwd

Ik vind het belangrijk de effecten van de door mij gegeven relatietherapie te laten onderzoeken. Om die reden zijn mijn  ex-collega Marike de Valk (inmiddels gepensioneerd) ik een samenwerkingsverband aangegaan met dr. Tila Pronk.

Dr. Tila Pronk is psychologisch onderzoekster en universitair docent. Bovendien is zij auteur van het boek “Hartstocht” (2011).

Uit haar onderzoek blijkt dat er een hoge tevredenheid bestaat over de relatietherapie zoals ik en mijn ex-collega Marike de Valk die geven. Dat geldt zowel voor mensen die bij elkaar zijn gebleven, als voor mensen die zijn gescheiden. In beide gevallen geeft het merendeel aan dat de relatie is verbeterd. Hetzij als partners, hetzij als ouders.

Verdere info relatietherapie Hoorn

Voor relatietherapie Hoorn, gezinstherapie Hoorn en individuele therapie heb ik mijn praktijk in Purmerend tot beschikking. Daarnaast ben ik ook werkzaam in Amsterdam, Lijnbaansgracht 67. Desgewenst is de voertaal Engels.

Nog meer lezen en luisteren?

Volg mijn blog voor meer informatie over relaties en veelvoorkomende relatieproblemen. Tevens kan je mij beluisteren op de pagina in de pers. Ook geef ik enkele leestips voor degene die zich verder willen verdiepen in relaties en/of de opvoeding van kinderen.

Ben je benieuwd naar de kosten van relatietherapie? Kijk dan op de tarievenpagina.

Voor vragen of aanmelding kun je telefonisch of per email contact met me opnemen.