Ben je op zoek naar relatietherapie in de buurt van Edam? Dan ben je bij mij aan het goede adres.  Ik ben opgeleid tot maatschappelijk  werker en Gestalttherapeut, met als specialisatie relatietherapie.

Mijn naam is Wilfried Sluys. Ik ben al meer dan 25 jaar werkzaam als therapeut. Eerst bij o.a bij de organisatie ‘de Omring’ en sinds zeventien jaar in mijn eigen praktijk in Purmerend. Hier geef ik relatietherapie en individuele therapie, op korte afstand van Edam.

Waarom relatietherapie Edam?

Op de vraag waarom relatietherapie goed zou zijn, kan ik een kort antwoord geven. Omdat mensen bewezen gelukkiger zijn in een relatie dan er buiten. Ook wanneer de rek al helemaal uit de relatie lijkt te zijn, kan relatietherapie nieuwe zienswijzen en oplossingen bieden.

Want geen enkele relatie is alleen maar goed. Ook een goede relatie kent zijn momenten van crisis. Zie het als een ontwikkeling, met verschillende ontwikkelingsfasen. Die ontwikkelingsfasen kunnen gepaard gaan met pijn, angst en onzekerheid, boosheid of verdriet. Relatietherapie helpt bij het in te zien waar in jullie relatie de knelpunten zitten. Hoe je op een andere manier met elkaar kunt communiceren. Daar waar je zelf wellicht in kringetjes blijft ronddraaien, kan relatietherapie een nieuwe richting wijzen. Mocht tijdens de gesprekken blijken dat de relatie inderdaad op zijn eind is, kan scheiden altijd nog.

Door het invullen van de relatietest op mijn blog, krijg je een beeld van de stand van jouw relatie op dit moment. Ook zie je of relatietherapie voor jullie behulpzaam kan zijn.

Gescheiden

Maar ook als de keus om te scheiden al is gemaakt, is relatietherapie een zeer bruikbaar middel om goed uit elkaar te gaan. Niet om de relatie alsnog te redden, maar om onder deskundige begeleiding te onderzoeken waar het mis is gegaan.

Gelukkig wordt al steeds vaker ingezien dat het belangrijk is als ouders, maar ex-partners, goed met elkaar te blijven communiceren. Voor het welzijn van de kinderen.

Maar ook wanneer er geen kinderen in het spel zijn wordt relatietherapie bij of na scheiding als prettig ervaren. Vaak is er nog zoveel onuitgesproken, nog zoveel onbegrip en boosheid, dat het niet lukt om samen goede afspraken rond de scheiding te maken. Dan is het verstandig om binnen de veilige setting van relatietherapie met elkaar in gesprek te gaan.

Als je partner niet meewilt

Het kan zo zijn dat de één al wel toe is aan relatietherapie en de ander (nog) niet wilt. Wellicht helpt het dan om een kennismakingsgesprek te plannen om te kijken of het klikt. Maak dan met elkaar de afspraak dat je na het gesprek eerlijk aan elkaar aangeeft of je het ziet zitten, of dat het toch niet goed voelt. Want dat is altijd belangrijk: relatietherapie werkt pas wanneer het klikt met de therapeut(en).

Wellicht is het ook goed om te weten dat relatieproblemen altijd voortkomen uit de geschiedenis en de interactie tussen beide partners. Een relatietherapeut veroordeelt daarbij niet en kiest daarbij geen kant.

Tot slot zou je ervoor kunnen kiezen om eerst alleen een gesprek te plannen. Daarna kan altijd nog overgestapt worden op relatietherapie, als je partner dan wel meewilt. Wanneer dat het geval is dan volgt er eerst ook een individueel gesprek met de partner, om de gelijkwaardigheid te behouden.

Verdere informatie relatietherapie Edam

Ik geef relatietherapie Edam en individuele therapie in mijn praktijk in Purmerend, op korte afstand van Edam. (Gratis parkeren op het parkeerdek aan de achterkant van het gebouw). Daarnaast ben ik ook werkzaam in Amsterdam op de Lijnbaansgracht 67 Desgewenst is de voertaal Engels.

Nog meer lezen en luisteren?

Volg mijn blog voor meer informatie over relaties en veelvoorkomende relatieproblemen. Tevens kan je mij beluisteren op de pagina in de pers. Ook geef ik enkele leestips voor degene die zich verder willen verdiepen in relaties en/of de opvoeding van kinderen.

Ben je benieuwd naar de kosten van relatietherapie? Kijk dan op de tarievenpagina.

Voor vragen of aanmelding kun je telefonisch of per email contact met me opnemen.