Ben je je aan het oriënteren op het gebied van relatietherapie Alkmaar? Of zijn jullie op zoek naar een geschikte relatietherapeut? Dan zijn er misschien een aantal vragen die bij je leven. Ik zal daar hier en op de rest van mijn site antwoord op proberen te geven.

Mijn naam is Wilfried Sluys. Ik ben al meer dan 25 jaar werkzaam als  therapeut. Eerst bij o.a de organisatie ‘de Omring’ en sinds 17 jaar in mijn eigen praktijk in Purmerend. Hier geef ik relatietherapie en individuele therapie, op korte afstand van Alkmaar.

Ik ben opgeleid tot maatschappelijk werker en Gestalttherapeut, met als specialisatie relatietherapie.

Waarom relatietherapie?

Mensen vragen me geregeld wat het nut is van relatietherapie. Mijn antwoord is dan, dat het een illusie is om te denken dat relaties altijd zonder slag of stoot verlopen. Ook een goede relatie kent momenten van crisis.

Zo gaat een relatie altijd door verschillende ontwikkelingsfasen. En die fasen gaan soms gepaard met pijn, angst en onzekerheid, ruzie. Relatietherapie helpt om te onderzoeken waar in jullie relatie de stagnatie zit. Ook kijken we of daar nog wat aan te doen is.

Want daar waar jullie zelf in steeds dezelfde patronen terugvallen, kan relatietherapie een nieuwe richting wijzen. Bovendien lucht het op jouw eigen verhaal aan een buitenstaander te kunnen vertellen.

Goed om te weten: ik ga er van uit ga dat relatieproblemen altijd voortvloeien uit de geschiedenis en interactie tussen beide partners. Een relatietherapeut kiest daarbij geen kant, veroordeelt niet. Wel zorgt relatietherapie ervoor dat je opeens begrijpt waar het toch altijd mis gaat. Er worden zaken besproken die thuis tot gigantische ruzies leiden.

Door het invullen van de relatietest op mijn blog, krijg je een beeld van de stand van jouw relatie op dit moment. Ook zie je of relatietherapie voor jullie nuttig is.

Scheiden

Maar ook als de beslissing om uit elkaar te gaan al is gemaakt, kan relatietherapie Alkmaar erg nuttig zijn. Om samen de relatie goed af te sluiten. Absoluut belangrijk wanneer er kinderen in het spel zijn, maar ook als dat niet het geval is. Je komt erachter waar het mis is gegaan. Welke interactiepatronen jullie relatie opbrak. Je leert er veel van. Bovendien zorgt het voor een gezonde nieuwe start.

Gezinstherapie

Voor ouders die problemen ervaren in de opvoeding van hun kind(eren), bied ik gezinstherapie aan. Ook ouders en hun reeds volwassen kinderen kunnen hier terecht. Want ook dan kans de wens bestaan de relatie en het contact te verbeteren. Of gebeurtenissen uit het verleden te verwerken.

Tevens zijn samengestelde gezinnen welkom in mijn praktijk. Zij komen vaak voor allerlei uitdagingen te staan: gezinstherapie kan hiervoor uitkomst bieden.

Verdere info relatietherapie Alkmaar

Ik geef relatietherapie en individuele therapie in Purmerend, op korte afstand van Alkmaar. Je kan er gratis parkeren op het parkeerdek aan de achterkant van het gebouw.  Desgewenst is de voertaal Engels.

Relatietherapie Alkmaar wetenschappelijk onderbouwd

Mijn ex-collega, Marike de Valk (inmiddels gepensioneerd), en ik vonden het erg belangrijk onszelf voortdurend te verbeteren. Bovendien wilden we graag de effecten van onze therapie laten onderzoeken. Om die reden zijn wij een samenwerkingsverband aangegaan met dr. Tila Pronk, psychologisch onderzoekster en universitair docent. Tevens is zij de auteur van het boek “Hartstocht” (2011).

Uit haar onderzoek blijkt dat er een hoge tevredenheid bestaat over onze relatietherapie. Dat geldt zowel voor mensen die bij elkaar zijn gebleven, als voor mensen die zijn gescheiden. In beide gevallen geeft het merendeel aan dat de relatie is verbeterd. Hetzij als partners, hetzij als ouders.

Nog meer lezen en luisteren?

Volg mijn blog voor meer informatie over relaties en veelvoorkomende relatieproblemen. Tevens kan je mij beluisteren op de pagina in de pers. Ook geef ik enkele leestips voor degene die zich verder willen verdiepen in relaties en/of de opvoeding van kinderen.

Ben je benieuwd naar de kosten van relatietherapie? Kijk dan op de tarievenpagina.

Voor vragen of aanmelding kun je telefonisch of per email contact met me opnemen.