Iedereen heeft wel eens problemen. Wanneer heb je daar nu individuele Gestalttherapie bij nodig? Hieronder benoem ik een aantal hulpvragen welke ertoe kunnen leiden dat je behoefte hebt aan therapie. Het kan natuurlijk zo zijn dat jouw hulpvraag er niet tussen staat. Aarzel dan niet contact met me op te nemen!

Individuele Gestalttherapie

Het is zinvol om professionele ondersteuning van een Gestalttherapeut te zoeken als je:

  • lichamelijke klachten hebt en vermoedt dat psychische oorzaken daarbij  een rol spelen.
  • vragen of problemen hebt, op het werk en/of privé, waar je met hulp van vrienden niet voldoende uitkomt.
  • lijdt onder een ingrijpend verlies of traumatische (jeugd)ervaringen.
  • bij burn out, rouwverwerking, depressie, eenzaamheid, voortdurende vermoeidheid, problemen met contacten aangaan.
  • als je je herkent in de klachten van HSP of hooggevoeligheid (mijn ex-collega (inmiddels gepensioneerd) Marike de Valk heeft een uitgebreide pagina over hooggevoeligheid)
  • vragen hebt rond je identiteit en/of (homo)seksualiteit, waar je nergens mee naar toe kunt of durft.
  • beter om wil leren gaan met relaties en bijbehorende thema’s als afhankelijkheid/onafhankelijkheid, conflicten, intimiteit, seksualiteit.
  • beter wil leren communiceren.

Individuele Gestalttherapie: de werkwijze

Op de pagina over Gestalttherapie leg ik uit wat deze vorm van therapie precies inhoudt. Wanneer je het gevoel hebt dat deze werkwijze jou weer op weg kan helpen, maak dan een afspraak voor een eerste gesprek.

In dit eerste kennismakingsgesprek kijken we vooral of het klikt. Een klik met de therapeut is namelijk erg belangrijk voor het slagen van de therapie. Klikt het en is het vertrouwen daar? Dan plannen we een aantal vervolgconsulten, waarbij soms ook wat huiswerk meegegeven zal worden.

De frequentie van afspraken hangt af van jouw wensen en de vraag of problematiek waar je mee worstelt. Is therapie niet meer wenselijk? Dan sluiten we het proces af met een laatste afrondende afspraak. Het is belangrijk om ook aan deze afronding aandacht te geven.

Verdere info

De vaste standplaats van mijn praktijk voor Gestalttherapie is in Purmerend. Daarnaast heb ik de beschikking tot werklocatie in Amsterdam. Zo ben ik goed bereikbaar voor bewoners van de regio Noord Holland.

Ben je benieuwd naar de kosten van individuele Gestalttherapie? Daarvoor verwijs ik je graag naar de tarieven pagina.

Voor vragen of aanmelding kun je telefonisch of per email contact met mij opnemen.